2018

SARBATOAREA RABARBARULUI – SASCHIZ 2018

Sarbatoarea Rabarbarului, Saschiz, editia a VI-a

Va asteptam si-n acest an la Sarbatoarea Rabarbarului în data de 5 Mai 2018! Structura programului va fi, în linii mari, aceeasi cu care v-am obisnuit la editiile trecute: marsul placintelor cu rabarbar pe muzica de fanfara, degustari de produse/preparate cu rabarbar, concursuri cu premii, vizita cu ghidaj la cetatea de refugiu, recitaluri de muzica clasica în biserica fortificata, EduKitchen si jocuri distractive pentru copii, targ al producatorilor locali pe toata durata evenimentului, atelier de olarit pentru mari si mici 🙂 s.a.

Noutatile editiei din acest an sunt: sezatoarea pregatita de membrii clubului GreenImpact Saschiz, o gama mai diversificata de preparate cu rabarbar ( ce ziceti, de exemplu, de pizza?!) si mai multe activitati interactive cu publicul. In plus, pentru prima data, participantii vor putea cumpara mancare pentru pranz chiar la locul evenimentului.

Intrarea este gratuita, însa donatiile sunt binevenite pentru a sprijini activitatile in folosul comunitatii derulate de Vecinatatea Femeilor (ex. Targul de Sanatate cu analize gratuite pentru localnici). Cu detalii privind orarul activitatilor vom reveni si-n zilele care urmeaza!

Pentru informatii privind posibilitatile de cazare si/sau masa in Saschiz si în zona, va rugam sa contactati angajatii Centrului de Informare Turistica din Saschiz, la numerele de telefon: 0265.711.808 (Centrul de informare al Primariei) sau 0265-711.635 (Fundatia ADEPT Transilvania).

Sursa: Sighisoaraonline.com

ZILELE SIGHISOAREI 2018

Zilele orașului vor fi organizate și anul acesta la Sighișoara.

Evenimentul este inclus în lista manifestǎrilor cultural – artistice ce se vor desfǎșura în acest an în orașul nostru.
,,Zilele Sighișoarei” urmeazǎ a se organiza anul acesta în perioada 18 – 20 mai.
Manifestǎri dedicate Sighișoarei au fost organizate pentru prima data în anul 2008 având ca și slogan Sighișoara suntem noi, dar ulterior s-a renuntat sǎ se mai organizeze acest eveniment. De anul trecut evenimentul a fost reluat și s-a bucurat de interesul sighișorenilor.
Luna mai a fost aleasǎ pentru organizarea Zilelor Sighișoarei pornind de la tradiția sǎseasca a Scopationfest si a Sarbatorii de Mai- Majalis, sǎrbǎtori ale primǎverii, care în trecut reușeau sǎ anime întreg orașul.
Zilele Sighișoarei ar urma sǎ se desfǎșoare în perimetrul: strada Morii, Piața Octavian Goga, Piața Sigma, scena festivalului urmând a fi amplasatǎ în Piața Sigma.
Programul manifestǎrilor va cuprinde: sesiuni de comunicǎri științifice cu titlul Sighișoara la Centenar, secțiuni dedicate copiilor, secțiunea de arte vizuale, concerte, secțiunea sport, ateliere de creație, mese rotunde.

Fotografia postată de RadioSon Sighisoara.

Sursa: RadioSon Sighisoara