Casa Bertha

Casa Bertha este o casă medievală, atestată documentar din anul 1716, situată în cetatea din Sighişoara, parte a patrimoniului UNESCO. Este foarte aproape de toate atracţiile oraşului.

Camerele au un design deosebit,  cu mobilier vechi restaurat şi obiecte adunate din zonă, decor inspirat şi dedicat unora dintre cele mai importante bresle care au construit şi apărat Cetatea medievală.

Camerele sunt dotate cu un TV cu ecran plat, Wi-fi gratuit, o baie privată cu duş, iar pentru un plus de confort, se asigură articole de toaletă gratuite şi uscător de păr.

La intrare se află un cochet magazin de antichităţi şi obiecte rustice, numit Boldă de Fer @casabertha #boldadefer.  Numele acestuia vine de la două tăbliţe de metal smălţuit, găsite sub scările din curte, cu ocazia reparaţiei casei, în anul 2016. Pe ele este scris cu alb pe fond albastru, BOLDA DE FER şi VASKERESKEDO ( româneşte şi maghiară), probabil aparţinând unui magazin deschis în această locaţie la început de  1900 şi până la al doilea război mondial.